Kálvin téri bölcsőde

Intézményünk legrégebbi bölcsőde épülete, ami már 1981. óta várja a bölcsődés korú gyermekeket. Az épület jellegét tekintve egy panel típusú épület. 2010. év tavaszán felújítás történt: fa nyílászárók kerültek beépítésre és leszigetelték a tetőt, 2017. évben az áramellátás került fejlesztésre a jövőben további fejlesztésekre kerül sor. A bölcsőde teljes körűen akadálymentesített épület, ahol a természetes energiák közül a napenergia is hasznosításra kerül napkollektorok segítségével.

A bölcsőde 48 fő gyermeket képes befogadni, 4 csoportszobára osztva. Bölcsődei csoportonként 2-2 fő szakképzett kisgyermeknevelő látja el a gyermekeket 2 fő bölcsődei dajka segítségével.

A csoportszobák berendezését tekintve a játékok, bútorok a jogszabályok által előírt, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó tárgyakkal vannak felszerelve, segítve a társas kapcsolataik alakulását, az empátia és tolerancia készségének kialakulását és az én tudat egészséges fejlődését.

A beltéri helyiségeken kívül a gyermekeknek lehetőség van az udvari kint tartózkodásra is. Az udvaron fák árnyékában kültéri játszótér biztosítja a gyermekek mozgásigényének kielégítését. A tágas játszóudvar a levegőztetés biztosításához ad lehetőséget a különféle játékeszközök, csúszdák, homokozók, favonatok, faautók nagymozgásra, élményszerzésre és tapasztalatgyűjtésre adnak alkalmat a bölcsődés kisgyermekek számára. A nagyra nőtt fák és a kinyitható árnyékolók, elegendő árnyékot biztosítanak.

Bölcsőde elérhetősége


Cím: 6900 Makó, Kálvin tér 6.

Bölcsőde nyitva tartása: Hétfő- Péntek 5:30-17:30

Telefonszám: 20/488-97-49

Bölcsődevezető: Trényiné Törőcsik Ágnes

Elérhetősége: Hétfő- Csütörtök 7:30-16:00, Péntek 7:30-13:30

e-mail: bolcsodemako@gmail.com