Búza utcai bölcsőde

Az intézmény legújabb bölcsődéje Makovecz Imre világhírű építész tervei alapján készült és 2011. decemberében nyitotta meg kapuit.

A közel 1000m2 alapterületű bölcsőde európai uniós támogatás keretein belül épülhetett meg. Az épület energiatakarékos és akadálymentesített. Az autóval érkezőknek a bölcsőde előtt parkoló-, míg aki kerékpárral hozza gyermekét számára fedett kerékpártároló áll rendelkezésre.

 

A bölcsőde berendezését tekintve korszerű, a kisgyermekek kényelmét szolgáló bútorokkal van felszerelve, módszertani szempontok alapján összeállított eszközökkel, játékokkal felszerelt, melyekkel maximálisan biztosítani tudjuk a gyermekek életkorának és fejlettségének megfelelő gondozást, nevelést. Az épülethez tartozik egy nagy játszóudvar, ahol megtalálhatóak pl. a nagymozgást fejlesztő eszközök, járművek, kültéri mászókák.

A bölcsőde összesen 54 gyermek fogadására képes. A gyermekek 4 csoportszobában vannak elhelyezve, csoportonként 2-2 kisgyermeknevelővel. A személyzetet tekintve 8 fő szakképzett kisgyermeknevelő és 3 fő bölcsődei dajka végzi a gyermekek napközbeni ellátását napi 12 órában.

A nyitva tartást illetően bölcsődénk: Hétfő-Péntek 5.30 órától 17:30 óráig várja a gyermekeket.

Bölcsődei nyári szünet/zárás 2 hét, mely idő alatt a másik telephelyű bölcsőde ügyeletet biztosít. Erről a fenntartó döntése alapján minden év február 15-ig tájékoztatjuk a szülőket.

Időszakos gyermekfelügyelet


A Búza utcai bölcsődében lehetőség nyílik időszakos gyermekfelügyelet igénybevételére.

Ennek keretében a gyermek számára a szülő (gondozó) által igényelt alkalommal és időtartamban bölcsődei ellátás nyújtható – amennyiben van – a normál bölcsődei csoport üres férőhelyeinek terhére.

A szolgáltatás igénybe vételének díjtétele az önkormányzat rendeletében meghatározott összeg, melyről az intézmény faliújságján, továbbá a bölcsődevezetővel való személyes konzultáció során szerezhet tudomást a szülő (gondozó). A szolgáltatási díjtétel nem tartalmazza az étkezési költségeket. Az étkezési költségek számítása a mindenkori igénybe vételhez kerül meghatározásra. A szolgáltatásért fizetendő összeg minden alkalommal a szolgáltatás megkezdésének időpontjáig kell, hogy rendeződjön. A szolgáltatás aktualitása telefonos vagy személyes információszerzés alapján realizálódik.

Ingyenes pszichológusi tanácsadás


Bölcsődei szolgáltatásainkon túl lehetőség van a bölcsődébe járó gyermekek és szüleik részére ingyenes pszichológusi tanácsadás igénybevételére, Fodor Sándor szakpszichológus segítségével. A szolgáltatást előzetes bejelentkezést követően lehet igénybe venni, hétfő és keddi napokon. Bejelentkezni a bölcsőde telefonszámán (62/209-627) van lehetőség.

Bölcsőde elérhetősége


Cím: 6900 Makó, Búza u. 1/E

Telefonszám: 62/209-627

Bölcsőde nyitva tartása: Hétfő-Péntek 5:30-17:30

Bölcsődevezető: Aradán Gabriella

Elérhetősége: Hétfő-Csütörtök 7:30-16:00, Péntek 7:30-13:30

e-mail cím: bolcsodemakobuza@gmail.com